Næsten klassisk æblekage - jeg koger skrællen med og bruger både havregryn og makroner i denne opskrift.
4 personer
2 spsk. smør
½ tsk. kanelstang
150 g havregryn
300 g knuste makroner
800 g æbler
ca. 130 g rørsukker
2 dl piskefløde
½ korn fra vanillestang
eller 1 tsk. vanille
Æblerne befries for
kernehus og stilk, skæres i grove tern og dampes i en gryde med en lille smule
vand.
Tilsæt 100 g rørsukker og vanille.
Lad æblemosen simre i 10 min.
Mos æblemosen og smag den til evt. med rørsukker, men husk at der kommer havregryn med sukker og makroner i desserten også - så æblemosen skal bare ikke være alt for syrlig.
Smelt på en pande smør, og tilsæt havregryn, kanel og 30 g. rørsukker.
Varm det godt igennem i ca. 3 min.
I en skål eller i
portionsglas fyldes lag af æblemos, havregryn og knuste makroner –og et lag mere af æble,
havregryn og knuste makroner.
Stil desserten på køl.
Ved servering piskes fløden til
flødeskum og fordel skummet ovenpå æblekagen.
Pynt eventuelt med drys af kanel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar