En gang imellem har jeg bare lyst til en lækker krydderbolle, og så foretrækker jeg de grove ;-) og de kan også bruges som burgerboller.
10 stk.
25 g. smør
50 g. gær
1 æg
2 tsk. rørsukker
1 tsk. salt
325 g fuldkornsspelt emmermelblanding eller anden grovmel
100g. havregryn blendet til mel
100 g. rugmel
Lun mælk og tilsæt smørret.
Smuldr gæren og rør den i
mælkeblandingen.
Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme.
Tilsæt havregryn og
rugmel.
Kom speltmelet i .
Ælt og lad dejen blive let og smidig.
lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt
størrelse, 1½ time.
Kom mel på hænderne
og tril dejen til store boller og læg
dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve 1 time.
Bag bollerne 16-18 min. ved 180 grader.
Skær
evt. bollerne over og rist dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar