Til te eller kaffen
ca. 20 stk.
2 dl. lunkent vand
1 dl. cremefraiche eller skyr
½ pk. gær
2 æbler groft revet
med skal
2 tsk.rørsukker
1 tsk. salt
50 g. smeltet smør
50 g. rugmel eller grahamsmel
ca. 400 g. spelt eller hvedemel
3 spsk. rørsukker eller muscovadosukker
2 spsk. stødt kanel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt skyr, revet æble, 2 tsk. rørsukker, salt, halvdelen af det
smeltede smør og rugmel.
Rør dejen sammen og tilsæt derefter spelt eller
hvedemelet til dejen.
Lad dejen hæve i skålen i en time.
Kom mel på hænderne og form 20 brød, der er
dobbelt så lange som de er brede.
Sæt brødene på en bagepapirklædt
bageblade.
Lad brødene hæve 20 minutter.
Pensel brødene med resten af det
smeltede smør og drys brødene med kanel og rørsukker.
Bag Kanelæblebrødene ved 180 grader
i ca. 17 - 18 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar