En god vinter suppe som får en særlig smag, af at
grøntsagerne først er bagte, inden de laves til suppe.
4 personer
1 blomkålshoved
500 g. kartofler
2 løg
1 -2 tsk rosmarin
2 spsk. olie
salt - peber
saft fra ½ citron
ca. 1- 1½ liter vand
1 stor spsk. grøntsagsboullion pulver
Drys:
Masser af frisk persille eller andet frisk grønt og lidt
soyasauce eller hakkede nødder.
Hak blomkålen i grove buketter og hak stokken.
Kom blomkålen i et ildfast fad.
Hak kartoflerne i mindre stykker end blomkålen, og kom dem i
fadet sammen med blomkålen.
Hak løgene groft og kom dem ned til de andre grøntsager.
Drys med rosmarin, salt, peber.
Kom olien ud over grøntsagerne og vend det hele rundt så det
bliver godt blandet i det ildfaste fad.
Bag grøntsagerne i ca. 1 time ved 180 graders varme.
Vend grøntsagerne med en spatel ca. hvert kvarter.
Tag grøntsagerne ud af ovnen og bland citronsaften i.
Når grøntsagerne er lidt afkølede så blend de bagte
grøntsager, også det brune der evt. er blevet brunt af bagningen, sammen med
vandet, gør det af nogle gange.
Hæld det hele sammen med grøntsagsboullion pulveret i en
gryde.
Varm suppen op til den koger.
Tilsæt mere vand hvis suppen er for tyk - den må godt være
cremet.
Smag suppen til med citron, salt og rosmarin.
Server suppen varm med en masse grønt drys og lidt soyasauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar