Lækkert til en weekend brunch eller eftermiddags te.
Brug det frisk frugt du har, skåret i mindre stykker.
Pandekagerne er sødet af bananerne, så de behøver ikke
sukker.
1 - 2 personer = 4
pandekager.
2 store eller 3 mindre bananer
2½ dl spelt mel
2 æg eller 2 tsk.no egg pulver som er en blanding af
kartoffelmel,tapiokamel og kalk
ca. 2½ dl. sojamælk, mandelmælk eller anden mælk
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver, eller vaniljekorn fra ½ stang vanilje.
4 tsk. Olie, smør eller kokosolie til stegningen
Topping: Frisk frugt- jeg har brugt en banan i skiver og en
stor sød mandarin i halverede skiver.
Du kan også bruge ananas, friske bær, tynde æblebåde,
halverede vindruer, appelsinskiver og eventuelt et lille drys af kanel.
Skræl og mos bananerne.
Bland mel, bagepulver, vanilje.
Bruger du æg, så pisk dem sammen med de mosede bananer.
Bruger du no egg så rør det sammen med lidt vand som angivet
på pakken, og pisk det sammen med bananerne.
Bland bananblandingen og melblandingen og pisk den godt
sammen.
Pisk plantemælk af flere gange i mel-bananblandingen, så
meget at dejen stadig er tyktflydende.
Smelt fedstoffet en tsk. fedstof på en pande.
Tilsæt 6 spsk. af dejen og bag pandekagen ca. 2-3 minutter
på hver side.
Læg de bagte pandekager på en tallerken, som du dækker med
en anden tallerken, så pandekagerne holdes lune.
Bag de andre pandekager.
Orden frugten.
Server pandekagerne sammen med frugten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar