Lækre brød til sammenkogte retter.
12 stk.
2 minutter på hver side.
12 stk.
25 g. gær
2 dl. lunkent vand
2 tsk. salt
evt. 1 tsk. rørsukker
1,5 dl plantemælk / plante yoghurt
100g. groft mel – jeg brugte fuldkorns speltmel
Ca. 400 – 500 g fint malet mel – jeg brugte fint speltmel
1 – 2 spsk. Olivenolie
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt salt, sukker,
plantemælk og fuldkornsmelet
Tilsæt det fint malede mel lidt ad gangen, og ælt det ind i
dejen.
Ælt til sidst olivenolie ind i dejen – så den er blød og smidig.
Lad dejen hæve mindst 1 time gerne 2 timer.
Del dejen i 12 dejklumper, og rul hvert stykke tyndt ud.
Kom den tynde dejstykke på en varm pande og bag brødet på
panden ca.
Eller læg de udrullede dejstykker på bageplader og bag
brødene ved 220 grader i ca. 10 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar