Super dejlig indisk inspireret middagsret.
ca. 3 - 4 personer
Vigtigt: du kan bruge andre grøntsager end blomkål - f.eks. sød kartoffel, fennikel, gulerod eller andre rodfrugter - det smager også vildt godt :-)
Vigtigt: du kan bruge andre grøntsager end blomkål - f.eks. sød kartoffel, fennikel, gulerod eller andre rodfrugter - det smager også vildt godt :-)
2 spsk olie
2 løg
5 hvidløgsfed
2 x 2 cm. frisk
ingefær fintrevet
1 rød peberfrugt
4 spsk. tomatpure
4 små tomater
1 dåse kokosmælk
1 spsk. garam masala krydderi
2½ tsk. spidskommen
1 tsk. koriander stødt
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. kanel
Eventuelt lidt chili – hvis du er til det
1 stor tsk. grøntsags boullion
1 – 2 dl vand
1 Blomkålshoved
Salt
Citronsaft
Kom olie på en dyb pande eller i en gryde.
Hak løg og hvidløg,
Riv ingefær og kom det hele på panden og sauter så løgene tager farve.
Hak løg og hvidløg,
Riv ingefær og kom det hele på panden og sauter så løgene tager farve.
Kom peberfrugt, tomater, tomatpure og kokosmælk i en blender og blend det godt
Kom peberfrugt tomatblandingen ned til løgblandingen.
Hak blomkålen.
Tilsæt krydderier, boullion, vand og hakket blomkål til peber, tomat, løg blandingen.
Kog retten indtil blomkålen er kogt og stadig har lidt bid
ca. 20 minutter
Smag til med salt og citronsaft
Server med kogte ris, nødder, rosiner, hakket persille eller
friske koriander og eventuelt pandebrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar