Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 9. maj 2019

Kikærtekage med chokolade.

En lækker svampet kage.
Det der gør, at kagen smager ekstra godt, er samspillet imellem chokoladen oven på og i den færdig bagte kage og kagen. :-)

Ingredienser:
ca. 250 g udblødte og færdigkogte kikærter - eventuelt en rest efter middagsmad eller fra dåse.
200g dadler - tag stenene ud.
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. salt
100g havregryn fint valsede
125g fint malet mel - jeg brugte speltmel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. hørfrø og 2 spsk kogende vand - eller 1 æg
Saft og skal af 1 økologisk citron
ca. 75 g. kokosolie
3 dl plantemælk eller mælk
100 g. mørk chokolade



Skyl de kogte kikærter i en sigte, og smelt kokosolien i en gryde og sæt til side.
Bland hørfrø og det kogende vand og lad det stå i 5 minutter - eller brug et æg
Bland mel, bagepulver, havregryn, kanel og salt i en skål. 
Kom kikærter, dadler, citronsaft og skal samt afkølet kokosolie, hørfrøblanding eller æg og plantemælk i en blender,  og blend det til en mere ensartet masse.
Kom kikærtemassen op i mel blandingen, og vend dejen sammen
Hak halvdelen af chokolade groft
og rør chokoladen i dejen.
Kom dejen i en lille form eventuelt beklædt med bagepapir. 
Bages ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Hak resten af chokoladen og kom den på kagen når den er færdigbagt og varm
Kagen spises kold
Kagen kan sagtens fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar