Smager godt og er lige så god kold med rugbrød dagen efter.
2½ dl grønne linser
Eller en dåse kogte øko linser
2 løg
4 stilke selleri hakket
½ broccoli hakket både stilk og hoved
1 spsk. olie
2 tsk. timian
2 tsk. oregano
Salt, peber
4 fed hvidløg
300 g champignon/ en lille bakke
4 sød kartoffel skrællet og hakket
1 rød peberfrugt hakket
3 gulerødder hakket
1/3 flaske tomat moste eller 1 dåse moste tomater
3 laurbærblade
2½ dl havregryn eller lidt mere
Evt. lidt grovmel ca, 5 spsk. Jeg brugte fuldkorns
speltmel.
2 spsk. Tamari sause eller soya sause.
De grønne linser koges i grøntsagsboullion med 1 laurbærblad i en time
og afkøles. Eller du køber en dåse kogte økologiske linser og hælder vandet fra i en
sigte.
Svits løgene i olien i 3 – 4 minutteri en gryde, tilsæt de
hakkede hvidløgs fed i et par minutter tilsæt resten af grøntsagerne, og rør
rundt, lad det svitse videre i 5 minutter under omrøring.
Tilsæt de moste tomater, oregano, timian,
laurbærblade, boullion og lad det hele koge i 20 minutter.
Blend denne grøntsags blanding med en stavblender.
Kom
grøntsagerne sammen med de kogte linser.
Smag til med soya, salt og peber.
Kom farsen i en form eller ildfast fad, og bag farsen i 1
time ved 180 grader.
Her er farsbrødet på rugbrød med ærtespirer :-)
Her er farsbrødet på rugbrød med ærtespirer :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar