Som inspiration :-)
Brug din favoritgrød så som havregrød, boghvedegrød, Byggrød, hirsegrød, eller en af de gode grødblandinger vi kan købe.
Inden du koger grøden, så forbered det du vil toppe grøden op med.
Skyl de friske bær, skær frugt ud, hak mandler osv.
Jeg har her brugt til en portion;
Havregrød af ca. halvt vand og halvt havregryn, jeg har haft stående i gryden i blød natten over.
en skivet banan
en mandarin i halve både
en håndfuld friske blåbær.
nogle drys kanel
8 hakkede mandler
en lille håndfuld Gojibær
en lille håndfuld store rosiner( Jumbo rosiner)
Du kan bruge andre frugter så som æble, pære, appelsin, blommer - alt efter hvad du nu har.
Du kan selvfølgelig også bruge andre bær som f.eks. jordbær og hindbær.
Du kan bruge tranebær istedet for rosiner.
Kanel giver dybte i smagen, og det kunne også være ingefær, gurkemeje, vanilje, kardemomme.
De hakkede mandler giver knas til grøden, det kunne også være hasselnød eller valnød.
Det er godt at have banan med for den søder grøden sammen med rosinerne, og så behøver du ikke sukker. Samt mandarin giver syrlighed.
Bring grøden i kog, og bruger du frosne bær skal de med her i grøden.
Rør i et til to minutter , til grøden er færdig.
Tag gryden fra varmen, og kom grøden i tallerkener.
Drys med kanel, og hakkede mandler
Top op med bananskiver og halve mandarinbåde.
Drys med Blåbær.
Drys med gojibær.
Drys til sidst med rosiner
Server.
Brug din favoritgrød så som havregrød, boghvedegrød, Byggrød, hirsegrød, eller en af de gode grødblandinger vi kan købe.
Inden du koger grøden, så forbered det du vil toppe grøden op med.
Skyl de friske bær, skær frugt ud, hak mandler osv.
Jeg har her brugt til en portion;
Havregrød af ca. halvt vand og halvt havregryn, jeg har haft stående i gryden i blød natten over.
en skivet banan
en mandarin i halve både
en håndfuld friske blåbær.
nogle drys kanel
8 hakkede mandler
en lille håndfuld Gojibær
en lille håndfuld store rosiner( Jumbo rosiner)
Du kan bruge andre frugter så som æble, pære, appelsin, blommer - alt efter hvad du nu har.
Du kan selvfølgelig også bruge andre bær som f.eks. jordbær og hindbær.
Du kan bruge tranebær istedet for rosiner.
Kanel giver dybte i smagen, og det kunne også være ingefær, gurkemeje, vanilje, kardemomme.
De hakkede mandler giver knas til grøden, det kunne også være hasselnød eller valnød.
Det er godt at have banan med for den søder grøden sammen med rosinerne, og så behøver du ikke sukker. Samt mandarin giver syrlighed.
Bring grøden i kog, og bruger du frosne bær skal de med her i grøden.
Rør i et til to minutter , til grøden er færdig.
Tag gryden fra varmen, og kom grøden i tallerkener.
Drys med kanel, og hakkede mandler
Top op med bananskiver og halve mandarinbåde.
Drys med Blåbær.
Drys med gojibær.
Drys til sidst med rosiner
Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar