Rigtig gode.
De smager grønt, så du skal ikke servere grønt til dem. Men f.eks kogte kartofler eller bagte sød kartofler og en tomatsauce. Frikadellerne er også gode kolde på rugbrød, gerne med lidt sennep.
ca. 12 stk.
½ broccoli, både hoved og stilk
½ squash med skræl
2 løg hakkede
3 fed hvidløg hakkede
2 tsk. no egg eller to 2 æg
1 dl havregryn eller lidt mere
50 g mandler hakkede
1½ dl kogte hvide bønner
1 spsk.
chiafrø/ hampefrø halvt af hver eller sesamfrø
1 tsk. salt
friskkværnet peber
fedtstof til at stege i
Skræl broccolistilken og skær den i små stykker, Skær broccolihovedet i små stykker
- kom det hele i en skål.
Skær squash i små stykker og kom i skålen.
kom de hakkede løg i skålen og de hakkede hvidløgsfed.
Kom de hakkede mandler i skålen.
Bland no egg med havregrynene og kom dem i skålen.
Bruger du æg så slå dem ud i en kop, og kom de to æggeblommer med hvider i skålen.
Kom de kogte hvide bønner uden vand i skålen.
kom salt og peber i skålen.
Blend det hele med en stavblender
og se om du skal have mere havregryn i farsen, for at det bliver til en god frikadelle fars.
Varm fedtstoffet op på en pande, og form 12 frikadeller med en ske og din hånd, og sæt dem på panden.
Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side.
De hvide bønner , der kan du koge en stor portion og fryse dem ned i mindre portioner eller købe dem i dåse. Køber du dem i dåse, skal du bruge en ½ dåsefuld og fryse resten ned.
De smager grønt, så du skal ikke servere grønt til dem. Men f.eks kogte kartofler eller bagte sød kartofler og en tomatsauce. Frikadellerne er også gode kolde på rugbrød, gerne med lidt sennep.
ca. 12 stk.
Her på rugbrød |
½ squash med skræl
2 løg hakkede
3 fed hvidløg hakkede
2 tsk. no egg eller to 2 æg
1 dl havregryn eller lidt mere
50 g mandler hakkede
1½ dl kogte hvide bønner
1 spsk.
chiafrø/ hampefrø halvt af hver eller sesamfrø
1 tsk. salt
friskkværnet peber
fedtstof til at stege i
Skræl broccolistilken og skær den i små stykker, Skær broccolihovedet i små stykker
- kom det hele i en skål.
Skær squash i små stykker og kom i skålen.
kom de hakkede løg i skålen og de hakkede hvidløgsfed.
Kom de hakkede mandler i skålen.
Bland no egg med havregrynene og kom dem i skålen.
Bruger du æg så slå dem ud i en kop, og kom de to æggeblommer med hvider i skålen.
Kom de kogte hvide bønner uden vand i skålen.
kom salt og peber i skålen.
Blend det hele med en stavblender
og se om du skal have mere havregryn i farsen, for at det bliver til en god frikadelle fars.
Varm fedtstoffet op på en pande, og form 12 frikadeller med en ske og din hånd, og sæt dem på panden.
Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side.
De hvide bønner , der kan du koge en stor portion og fryse dem ned i mindre portioner eller købe dem i dåse. Køber du dem i dåse, skal du bruge en ½ dåsefuld og fryse resten ned.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar