3 dl plantemælk eller anden form for mælk.
2 tsk. vineddike eller citronsaft
Ca. 750 g fint malet mel
2 tsk. no egg eller 2 æg
2 tsk. bagepulver
1 spsk. kanel
1 tsk. nellike stødt
2 tsk. ingefær stødt eller friskrevet ingefær
½ tsk. salt
100g margarine vegansk eller smør
400g rørsukker eller kokossukker
2 tsk. vanilje
Smørcreme:
700 g flourmelis
8 spsk veganske smør eller margarine
6 spsk ahornsirup
Chokolade figurer - jeg har brugt snemands figurere af hvid
chokolade
Pisk plantemælk med vineddike/citronsaft og lad det stå i 10
minutter
Pisk i en 3 skål fedtstof og sukker godt sammen, så det
bliver lidt luftigt. Tilsæt mælkeblandingen.
Bland derefter mælke – sukker blandingen sammen med melblandingen,
rør det til en ensartet dej.
Kom dejen i en lille bradepande.
Bag kagen ved 180 grader i 35
- 40 minutter. På en tandstikker skal der ikke hænge dej, efter at du har
stukket den ned i kagen, og trukket den op igen - så er kagen færdigbagt.
Lad kagen afkøle.
Skær kagen i to ved at skære den midt igennem, så der bliver
to kagebunde.
Pisk smørcremen sammen.
Smør smørcremen på den ene kagebund
og læg den anden kagebund ovenpå.
Smør smørcreme ovenpå kagen i et tyndt lag og læg
chokoladefigurer ovenpå smørcreme på.
Jeg serverede kagen på paptallerkener og i servietter, da vi var i Tivoli til deres juledecember arrangement - så vi drak varm plantemælks kakao til jeg også havde med hjemmefra - for det var koldt og meget hyggeligt :-D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar