Meget lækkert.
En god mættende hverdagsret.
3 - 4 personer
1 løg hakket
3 fed hvidløg hakket
1 spsk. olie
1 spsk. olie
3½ spsk. fint malet mel
1 spsk. karry
½ liter plantemælk eller anden mælk
salt
1 lille eller ½ stort blomkålshoved skåret i tynde skiver
4 kartofler skåret i tynde skiver
1 dl vand
Topping:
1½ dl fintrevet brød
lidt salt
2 fed hvidløg finthakket
½ tsk. timian
¼ - ½ tsk. røget paprika
peber friskkværnet
Friske krydderurter til drys
Svits løg og hvidløg i olien i en pande.
Bland mel med karry, og drys det over løgene.
Rør rundt og hæld mælken ved, rør rundt, kog saucen op under omrøring og smag til med salt.
Tag karry sovsen fra varmen.
Bland mel med karry, og drys det over løgene.
Rør rundt og hæld mælken ved, rør rundt, kog saucen op under omrøring og smag til med salt.
Tag karry sovsen fra varmen.
Læg blomkål og kartofler i lag oven på hinanden i et smurt ildfast fad.
Hæld vand ved retten, så det ligger i bunden af fadet.
Kom karrysovsen over kartofler og blomkål.
Bag retten i 20 minutter ved 180 grader.
Bland imens det fintrevet brød med salt, finthakket hvidløg, timian, paprika og peber.
Kom de krydrede brødkrummer hen over retten, og bag retten videre i ca. 20 minutter. Indtil kartoflerne mærkes bløde.
Drys med friske krydderurter, og server eventuelt retten med
gulerodsråkost eller en tomatsalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar