Dejlig, sund, varm ret.
ca. 3 portioner.
3 løg
2 spsk. olivenolie eller anden olie.
1 spsk. olie.
100 g. brune/grønne franske linser skyllede
100 g natur ris skyllede
6 dl. vand
1 tsk. grøntsags boullion pulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. spidskommen
2 tsk. organo
salt, peber
½ tsk. revet muskatnød
12 små tomater skåret i kvarte
2 spsk. god tomat ketchup
frisk basilikum eller persille som drys.
Skær løgnene ud i tynde både. Tag et halv af løgene og hak det.
Steg løgstrimlerne langsomt i olien på en pande i ca. 10 minutter, til de er bløde og let karameliseret. Sæt de løg til side.
Kom det halve hakkede løg i olien i en gryde og steg dem i 3 minutter.
Tilsæt kanel, spidskommen, og oregano samt ris og linser. Rør rundt. Tilsæt vand og boullion pulver og rør rundt.
Lad retten små koge under låg, hvor du en gang imellem rører rundt og evt. tilsætter lidt mere vand. Retten skal småkoge indtil ris og linser er møre, ca. 45 minutter
Tilsæt tomater, ketchup, revet muskatnød, og rør rundt.
Lad retten småsimre i 7 - 8 minutter.
Smag retten til med salt og peber.
Server med basilikum eller persille drys.
Velbekomme :-)
ca. 3 portioner.
3 løg
2 spsk. olivenolie eller anden olie.
1 spsk. olie.
100 g. brune/grønne franske linser skyllede
100 g natur ris skyllede
6 dl. vand
1 tsk. grøntsags boullion pulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. spidskommen
2 tsk. organo
salt, peber
½ tsk. revet muskatnød
12 små tomater skåret i kvarte
2 spsk. god tomat ketchup
frisk basilikum eller persille som drys.
Skær løgnene ud i tynde både. Tag et halv af løgene og hak det.
Steg løgstrimlerne langsomt i olien på en pande i ca. 10 minutter, til de er bløde og let karameliseret. Sæt de løg til side.
Kom det halve hakkede løg i olien i en gryde og steg dem i 3 minutter.
Tilsæt kanel, spidskommen, og oregano samt ris og linser. Rør rundt. Tilsæt vand og boullion pulver og rør rundt.
Lad retten små koge under låg, hvor du en gang imellem rører rundt og evt. tilsætter lidt mere vand. Retten skal småkoge indtil ris og linser er møre, ca. 45 minutter
Tilsæt tomater, ketchup, revet muskatnød, og rør rundt.
Lad retten småsimre i 7 - 8 minutter.
Smag retten til med salt og peber.
Server med basilikum eller persille drys.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar