Lækker Kanel Kage på en regnvåd og grå september dag :-D
en springform stor kage ca.
8 store stykker
175g smørbar plantemargarine eller smør
2½ dl rørsukker
3 tsk. no egg som er en tabioka melblanding eller 3 æg
2 tsk vanilje
3 ½ dl soja yoghurt naturel eller anden form for yoghurt
Bruger du æg, skal du reducerer mængden af yoghurt til 3 dl.
6 dl. spelt mel fint eller hvedemel
2½ tsk. bagepulver
Fyld og top:
70 g. kokossukker eller farin
120 g speltmel fint eller hvedemel
2 spsk. kanel stødt
½ tsk salt
75 g. smørbar plantemargarine eller smør
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt vanilje, yoghurt og pisk igen.
Bruger du æg tilsættes de også nu.
Kom mel, no egg (hvis du bruger det), samt bagepulver i en anden skål og rør det sammen.
Vend mel blandingen i smør-yoghurt blandingen.
Lav fyld og top ved af komme sukker, mel, kanel, salt i en skål rør det sammen og smuldre smørret ned i skålen. Pisk det sammen.
Kom halvdelen af dejen i en rund spring form eller anden ildfast form/fad evt. beklædt med bagepapir.
Drys halvdelen af kanel-mel blandingen over og kom resten af dejen over som næste lag.
Afslut med at drysse det sidste af kanel-melblandingen over dejen som top.
Kagen bages ved 180 grader i ca. 1 timen til 5 kvarter.
Prøv med en strikke eller grillpind som du stikker ned i kagen, og se om der hænger dej ved, når du tager pinden op. Hænger der dej ved, skal kagen have længere tid i ovnen.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af inden du skærer i den.
Kagen smager godt både lun og kold.
en springform stor kage ca.
175g smørbar plantemargarine eller smør
2½ dl rørsukker
3 tsk. no egg som er en tabioka melblanding eller 3 æg
2 tsk vanilje
3 ½ dl soja yoghurt naturel eller anden form for yoghurt
Bruger du æg, skal du reducerer mængden af yoghurt til 3 dl.
6 dl. spelt mel fint eller hvedemel
2½ tsk. bagepulver
Fyld og top:
70 g. kokossukker eller farin
120 g speltmel fint eller hvedemel
2 spsk. kanel stødt
½ tsk salt
75 g. smørbar plantemargarine eller smør
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt vanilje, yoghurt og pisk igen.
Bruger du æg tilsættes de også nu.
Kom mel, no egg (hvis du bruger det), samt bagepulver i en anden skål og rør det sammen.
Vend mel blandingen i smør-yoghurt blandingen.
Lav fyld og top ved af komme sukker, mel, kanel, salt i en skål rør det sammen og smuldre smørret ned i skålen. Pisk det sammen.
Kom halvdelen af dejen i en rund spring form eller anden ildfast form/fad evt. beklædt med bagepapir.
Drys halvdelen af kanel-mel blandingen over og kom resten af dejen over som næste lag.
Afslut med at drysse det sidste af kanel-melblandingen over dejen som top.
Kagen bages ved 180 grader i ca. 1 timen til 5 kvarter.
Prøv med en strikke eller grillpind som du stikker ned i kagen, og se om der hænger dej ved, når du tager pinden op. Hænger der dej ved, skal kagen have længere tid i ovnen.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af inden du skærer i den.
Kagen smager godt både lun og kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar