3 - 4 portioner
Brug resterne af de rodfrugter og kåltyper, du eventuelt har
i køleskabet.
Du kan bruge alle slags kål, og alle slags rodfrugter til denne ret.
Du kan bruge alle slags kål, og alle slags rodfrugter til denne ret.
En kraftfuld gryderet med smag.
200g. røde linser
1 spsk. olivenolie
2 store løg skåret i tynde både
3 fed hvidløg hakket
1 spsk. revet frisk ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. karry
1 tsk. oregano tørret
½ tsk. koriander tørret
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. sennep
Evt. ½ tsk tørret chili
Grøntsager groftrevet- jeg har her brugt 3 gulerødder og 1/8
hvidkål, som fylder 2 meget store håndfulde
1 peberfrugt hakket
1 dåse tomater eller anden form for maste tomater
1 dåse kokosmælk
Salt, peber, citronsaft
Serveres med kogte ris, og rosiner som drys.
Svits de hakkede løg i olien i 5 minutter, tilsæt hvidløg
efter 3 minutter.
Kom krydderierne i gryden ingefær, spidskommen, karry,
oregano, koriander, gurkemeje og evt. chili.
Rør rundt og svits det hele i ½ minut. Tilsæt tomater,
sennep og rør rundt. Tilsæt de røde skyllede linser, rør rundt
Tilsæt de revet grøntsager samt peberfrugt.
Tilsæt kogt varmt vand, så væsken i gryden dækker grøntsager
og linser.
Skru ned for varmen og lad retten simre under låg,
hvor du tit lige rør i gryderetten så den ikke brænder på.
Efter 15 minutter tilsæt kokosmælken, og lad retten komme i let kog igen og lad den koge videre i endnu 10 minutter
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
Server med kogte ris og eventuelt rosiner, tørrede tranebær
eller cashewnødder som drys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar