Lækker kage med lidt anderledes sunde ingredienser.
Bag kagen i en lille bradepande/ ildfast fad eller kom dejen i muffins forme
4-5 personer
Kagebund:
2 tsk. hørfrø
2 dl. plantemælk eller anden mælk
ca. 3½ dl mel jeg bruger tit speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. matcha te pulver
2 tsk. citronsaft
1 tsk. kanel
lidt salt
100 g. smør eller plantemargarine
1½ dl. kokossukker eller rørsukker
2 tsk. vanilje
Creme:
2 avocado modne
50 g. kakaopulver usødet
4 spsk. sirup eller honning
½ tsk. vanilje.
Drys:
25 g. hakkede pistacienødder afskallede
Start med at blande hørfrø i mælken og lad det stå 10 minutter, eller brug 2 æg og ca. det halve mælk
Blande mel, bagepulver, matche pulver, kanel, salt i en skål.
Pisk margarine og sukker sammen i en anden skål, og kom citronsaft i og vanilje.
Hvis vaniljen er som pulver, skal det i mel blandingen.
Pisk mælkeblandingen i margarineblandingen.
Kom derefter mel blandingen i mælke-margarineblandingen af et par omgange, så det ikke klumper.
Bare lige rør det sammen.
Kom dejen i et lille ovnfast fad eller i ca. 12 muffins forme.
Bag ved 180 grader.
Muffins i ca 12 - 15 minutter og kage i form i 25 - 30 minutter.
Stik en strikkepind eller lignende i dejen, for at se om den er gennembagt. Hænger der dej ved skal kagen have ca. 5 minutter mere.
Imens kagen bages så pisk cremen.
Mos de skrællede avokadoer med en gaffel eller en hånd mixer.
Bland de mosede avokado med kakao, sirup og vanilje.
Smag cremen til evt. med lidt citronsaft eller mere sirup, og sæt cremen på køl.
Når kagen er færdig, så sæt den til afkøling ½ time inden cremen kommes på kagen, som smøres ud som et tykt lag med en bred kniv.
Hak pistacienødderne og drys dem på kagen.
Bag kagen i en lille bradepande/ ildfast fad eller kom dejen i muffins forme
4-5 personer
Kagebund:
2 tsk. hørfrø
2 dl. plantemælk eller anden mælk
ca. 3½ dl mel jeg bruger tit speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. matcha te pulver
2 tsk. citronsaft
1 tsk. kanel
lidt salt
100 g. smør eller plantemargarine
1½ dl. kokossukker eller rørsukker
2 tsk. vanilje
Creme:
2 avocado modne
50 g. kakaopulver usødet
4 spsk. sirup eller honning
½ tsk. vanilje.
Drys:
25 g. hakkede pistacienødder afskallede
Start med at blande hørfrø i mælken og lad det stå 10 minutter, eller brug 2 æg og ca. det halve mælk
Blande mel, bagepulver, matche pulver, kanel, salt i en skål.
Pisk margarine og sukker sammen i en anden skål, og kom citronsaft i og vanilje.
Hvis vaniljen er som pulver, skal det i mel blandingen.
Pisk mælkeblandingen i margarineblandingen.
Kom derefter mel blandingen i mælke-margarineblandingen af et par omgange, så det ikke klumper.
Bare lige rør det sammen.
Kom dejen i et lille ovnfast fad eller i ca. 12 muffins forme.
Bag ved 180 grader.
Muffins i ca 12 - 15 minutter og kage i form i 25 - 30 minutter.
Stik en strikkepind eller lignende i dejen, for at se om den er gennembagt. Hænger der dej ved skal kagen have ca. 5 minutter mere.
Imens kagen bages så pisk cremen.
Mos de skrællede avokadoer med en gaffel eller en hånd mixer.
Bland de mosede avokado med kakao, sirup og vanilje.
Smag cremen til evt. med lidt citronsaft eller mere sirup, og sæt cremen på køl.
Når kagen er færdig, så sæt den til afkøling ½ time inden cremen kommes på kagen, som smøres ud som et tykt lag med en bred kniv.
Hak pistacienødderne og drys dem på kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar