En dejlig vintersuppe
2 spsk.olivenolie
4 store bagekartofler eller 8 mindre kartofler, skrællet og groft hakket
150 g. grønkål frossen eller et bundt frisk finthakket.
3 dl. grøntsagsboullion
2½ dl. hvid eller rødvin
4- 5 store stilke af bladselleri
3 store fed hvidløg
1 stort løg
1 glas ovnbagte tomater eller ½ glas tørrede hakkede
1 ds. tomatpure koncentreret eller 3 spsk.
4 kviste af frisk rosmarin
3 kviste frisk timian
3 skiver brød eller 3 boller og et stort fed hvidløg
knust til brødcroutoner
salt og peber
Hak løg, hvidløg og selleri groft.
Varm olien op i en stor
gryde.
Svits løg, hvidløg og selleri et par minutter.
Tilsæt rosmarin og timian.
Kom vinen i gryden og de grofthakkede skrællede kartofler. Tilsæt tomaterne
hakkede groft og tomatpure.
Kom ca. en liter vand i gryden og boullionen.
Lad
suppen simre gerne 1 - 1½ time.
Tilsæt evt. vand og rør rundt en gang imellem
undervejs.
Fjern timian og rosmarinkvistene.
Smag suppen til med salt og peber.
Kom hakket grønkål i suppen og varm den op.
Imens suppen simrer skær du brødet i tern.
Kom brødternene på en bageplade med bagepapir og presser hvidløget udover.
Bages i
ovnen i 8 -10 minutter ved 180 grader.
Server suppen med brødcroutonerne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar