Super dejlig kage, næsten uden mel og kun lidt sukker og smør
Pisk æggehviderne stive og
vend dem i dejen.
150 g. mørk god chokolade
100 g. smør
75.rørsukker eller anden sukker
4 æg
2 spsk. spelt - hvede eller mandelmel
100 g. fintrevet rå rødbede
Topping:
50 g. mørk god chokolade
50 g. grofthakkede mandler
Smelt chokoladen sammen med sukker og smør over vandbad. Dvs. en mindre skål med chokoladen, sukker og smør opvarmes under omrøring i en gryde med kogende vand - til chokolade og smør er smeltet.
Hæld chokoladeblandingen i en skål og bland den med æggeblommerne.
Kom melet i
de revne rødbeder og vend det i chokoladeblandingen.
Kom dejen i en smurt eller bagepapir klædt tærteform.
Bag kagen
ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Lad kagen køle af.
Smelt chokolade til
topping over vandbad og smør den smeltede chokolade over kagen og drys med de
hakkede mandler.
MUMS hvor ser det lækkert ud.
SvarSlet