Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 8. oktober 2012

Kanelsnegle med æble-banan fyld

Kanelsneglene  er anderledes end almindelige snegle med glasur – De smager virkeligt godt og er vildt lækre med banan og æblefyldet i, og så indeholder de meget mindre sukker end de almindelig kendte kanelsnegle.              
ca. 14 - 15 stk.
Dej:
15 g gær
1½ dl mælk
½ dl vand
1 æg
1 tsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kardemomme
150 g groft speltmel eller  fuldkornshvedemel
225 g spelt eller hvedemel
+ mel til udrulning
Fyld:
25 g smør
3 bananer
2 æbler
40 g farin eller muscovadosukker
2 spsk. kanel
Topping: 
3 - 4 spsk. flydende honning

Rør gæren ud i lunken mælk- vand blanding. 
Tilsæt vand, æg, olie, salt, sukker. 
Kom mel i dejen og ælt til en glat og smidig dej. 
Lad dejen hæve i en time.
Skær de skrællede bananerne ud i skiver, og æblerne i tynde både der deles i ca. tre tern hver. 
Rør frugten sammen med farin og kanel i en skål.
Drys bordet med mel og rul dejen ud til en stor aflang firkant. 
Smelt smørret og pensel dejen med det.  
Fordel det kanel-sukker dryssede frugt udover dejen.  
Rul dejen sammen fra den lange side til en pølse og skær stykker på ca. 2 cm. tykkelse ud.
Kom kanelsneglene på en smørpenslet eller bagepapir beklædt bageplade. Tryk og saml sneglene lidt.  
Bag sneglene ved 180 grader i 12 minutter. 
Pensel sneglene med honning. 
Lad dem derefter bage i  ca. 8 minutter. 
Kanelsneglene smager godt både lune og kolde. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar