3 – 4 personer
1 spsk. oliven eller rapsolie.
2 løg hakkede
2 løg hakkede
1 spsk. frisk ingefær hakket og skrællet
4 fed hvidløg hakket
2 store stilke blegselleri hakket
1/5 del hvidkål eller anden grøntsag hakket, der fylder ca 2½ dl.
2 tsk. gurkemeje stødt.
2 tsk. karry
ca ½ l. Vand.
½ ds kokosmælk – det tynde plus lidt af det fede.
1 tsk. spidskommen
1 – 2 tsk. salt smag dig frem
1 - 2 tsk. citronsaft
Lidt soyasauce
Frisk mynteblade til drys samt lidt kokosmælk som pynt.
Svits løg og hvidløg i olien i 5 minutter.
Kom de hakkede grøntsager samt ingefær i gryden og rør rundt sammen med gurkemeje, karry og spidskommen i et par minutter.
Kom de hakkede grøntsager samt ingefær i gryden og rør rundt sammen med gurkemeje, karry og spidskommen i et par minutter.
Tilsæt vand.
Lad suppen småkoge under låg i ca 20 - 25 minutter.
Tilsæt evt. mere vand undervejs så vandet lige dækker grøntsagerne.
Lad suppen småkoge under låg i ca 20 - 25 minutter.
Tilsæt evt. mere vand undervejs så vandet lige dækker grøntsagerne.
Fjern gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender.
Tilsæt kokosmælken og kom resten af den fede kokosmælk i køleskab eller fryser. Gem lidt til pynt.
Smag suppen til med citronsaft, soya, salt.
Varm suppen op igen.
Server suppen i dybe tallerkener med ganske lidt kokosmælk der kommes i, og røres let rundt med en gaffel.
Pyntes med hakkede mynteblade.
Tips: Brug den fede kokosmælk til at piske som skum til desserter eller kager, Den skal være kold inden den piskes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar