Rødbeder og peberrod smager altid godt sammen :-) En dejlig efterårssuppe, lavet af de nyhøstede rødbeder.
600 g rødbeder
250 g persillerødder eller gulerødder
2 løg
1½ spsk. olie
2 spsk. balsamico eddike
1 liter urtebouillon
salt og peber
saft af ½ citron
2 dl. creme fraiche eller sojafløde pisket
ca. 4 spsk. peberrod
½ løg fint hakket
Skræl rødbeder og persillerødder og skær dem i mindre stykker.
Hak løgene.
Svits grønsagerne i olie.
Tilsæt balsamicoeddike og rør rundt og lad det simre i 2 - 3 minutter.
Tilsæt bouillonen.
Kog suppen i ca. 30 minutter.
Blend suppen.
Varm suppen op og smag den til med citronsaft, salt og peber.
Server suppen med creme fraiche eller pisket sojafløde som topping, sammen med høvlet peberrod, hakket rå løg og med godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar