søndag den 10. november 2013

Indisk Linsesuppe

Krydret, cremet, lækker suppe med linser og krydderier
3- 4 personer
1 stort løg uden skræl
4 fed hvidløg uden skræl
1 stor bage kartoffel skrællet
1 æble uden kernehus og stilk
1 lille chilipeber
2 spsk.olivenolie
1 spsk. revet ingefær frisk eller 1 tsk. tørret
½ tsk. kardemomme
1 tsk.koriander
Peber
2½ tsk. kanel
1 tsk.karry
½ tsk. spidskommen
150 g. røde linser
8 dl. grøntsagsboullion
1 ds. kokosmælk
Saft fra ½ citron
Pynt: hakket mynteblade


Hak løg, hvidløg, kartoffel og æble groft. 
Skyl linsene i vand og hæld dem i en sigte. 
Svits grøntsager og æble i olien i 2 minutter.
Tilsæt chili, ingefær, kanel, kardemomme, peber, spidskommen,koriander. Svits dem med i 1 minut. 
Kom boullion, kokosmælk og linser i gryden. 
Lad suppen simre i 20 minutter. 
Tag chilipeberen op af suppen. 
Blend suppen. 
Varm suppen op og smag den til med citronsaft, salt og evt. andre krydderier. Server suppen og drys med friske hakkede mynteblade.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar