tirsdag den 21. juni 2011

Grønne grovboller

De smager bare godt :-)
ca. 18 stk
500 g. spelt eller hvedemel
100 g. rugmel
100 g. grahamsspeltmel , grahamsmel eller fuldkornsmel
100 g. havregryn
6 dl. lunkent vand
2 spsk. rapsolie
50 g. gær
2 tsk. salt
2 tsk. rørsukker
5 dl. finthakket grønt; som nye skvalderkålsblade, brændenældetopskud, hjulkroneblade, hyldeblomster, dild eller persille 
- eller meget gerne en blanding af det hele.



Gæren udrøres i vandet. 
Resten tilsættes og dejen æltes godt. 
Hæver tildækket ½ time. 
Æltes igennem igen og formes til boller der hæver ½ time.
Bollerne pensles evt. med vand eller æg
Bages ved 180 grader i 20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar