lørdag den 27. oktober 2012

Nem æblekage med kanel og mandler

Meget nemt og altid lækkert med lun æblekage

4 personer
8 æbler
2 dl rørsukker eller brug birkesød -alt efter hvor søde æblerne er og husk frugten bliver mere syrlig af at blive bagt, så der skal tilsættet sukker af en slags til bagte æbler
1 spsk. kanel
2 dl speltmel
20 mandler skåret i flager eller hakket fint
200 gram smør

Skær Æblerne i tynde skiver.
Læg æblestykkerne i en skål og strø kanel over samt ½ dl sukker og bland det godt sammen.
Læg æbleskiverne i en tærteform. 
Bland melet sammen med resten af sukkeret og mandlerne. 
Drys melblandingen over æblerne .
Høvl smørret med en ostehøvl  eller kniv i tynde flager og fordel det over æblerne.
Sæt retten koldt hvis den ikke skal bages med det samme.
Bages i 30 minutter ved 180 grader
Server Creme fraiche eller Skyr til drysset med lidt kanel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar