fredag den 22. juni 2012

Boller med bløde korn og frø

Super til en god kop te eller en kop kakao på en regnvejrsdag ;-)
Ca.18 stk
125 g. blanding af frø og korn f.eks. græskarkerner, knækket rug og solsikkekerner - eller hvad du har
50 g. sesamfrø
4 dl. vand
25 g. gær
1 dl. juice eller surmælksprodukt
2 spsk.olie
1 spsk. honning eller rørsukker
1 tsk. salt
450 g. spelt eller hvedemel eller anden finere malet mel

Kom korn og frø i en gryde sammen med vandet og kog det lige op i et par minutter. 
Lad frø-korn blandingen køle af og kom den op i en skål. 
Tilsæt gær, honning, olie, juice og rør det godt. 
Tilsæt det lyse mel lidt af gangen, så dejen bliver æltet godt sammen. 
Lad dejen hæve en time. 
Kom mel på hænderne og form dejen til boller der sættes på en smurt plade eller på bagepapir. 
Lad bollerne hæve ½ time. 
Bag bollerne ved 180 grader i 20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar