torsdag den 26. april 2012

KrydderiMuffins med chokoladestykker og kakaoglasur

Det her er Muffins der smager helt overraskende godt ;-)
9 store eller 15 mindre stk.
175 g. spelt eller hvedemel
100 g. rørsukker
1 tsk. kanel
1 tsk. Stødt nellike
1 tsk. stødt  ingefær
1 tsk. bagepulver
50 g. smør
1½ dl. mælk eller juice
1 æg
50 g. mørk chokolade groft hakket
2 spsk. sirup.

Topping:
1½ dl. florsukker
1 spsk. kakao
evt. chokoladeovertrukne kaffebønner

Mel, sukker, kanel, nellike, ingefær og bagepulver blandes i en skål. 
Smørret smeltes. 
Mælk, æg og sirup piskes i smørret. 
Hæld mælke-ægblandingen i mel blandingen. 
Rør dejen sammen. 
Rør det hakkede chokolade i dejen. 
Kom dejen i smurte muffinsforme eller papirforme. 
Jeg har brugt hjertemuffinsforme. 
Bag alle muffins i 15 minutter ved 180 grader. 
Imens kagerne afkøles røres glasuren sammen af florsukker, kakao og ganske lidt vand af gangen indtil glasuren er, sådan som du ønsker.
Kom glasuren på alle muffins. 
Pynt med chokoladekaffebønnerne.  
Variation: kom rosiner eller tørrede tranebær i dejen i stedet for chokolade. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar