søndag den 1. april 2012

Kardemommeris med solsikkekerner og sesamfrø

Smager rigtig godt, også til karryretter eller når du vil lave ris anderledes end du plejer ;-)
4 personer
1 spsk.olivenolie
½ tsk. gurkemeje
6 hele kardemommekapsler knust – eller 1 - 1½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. korianderfrø
1 fed hvidløg
200 g. ris- dem du bedst kan lide
4 dl. grøntsagsboullion
1 dl. yoghurt natural, creme fraiche eller sojafløde
3 spsk. ristede solsikkekerner
3 spsk. sesamfrø ristede
salt – peber
Pynt: 
Persille hakket

Varm olien og svits gurkemeje, kardemomme, koriander, hvidløg i et minut. 
Kom ris og boullion i gryden. 
Læg låg på og lad risene småkoge til de er møre. 
Tilsæt eventuelt mere vand, så risene ikke koger tørre. 
Rist solsikkekerner og sesamfrø på en tør pande i 2 - 3 minutter.
Rør yoghurt og de ristede kerner og frø i risene. 
Smag risene til med salt – peber og pynt med hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar