lørdag den 28. april 2012

Birkes Brydebrød

Et brød du kan bruge til det hele -morgen, eftermiddag og til fester.
Ca. 20 stk.brødfirkanter
50 g. smør
2½ dl. creme fraiche, yoghurt eller sojafløde og en tsk. citronsaft
25 g. gær
1 tsk.salt
1 tsk. sukker
100 g. grahamsmel eller rugmel
300 g. speltmel eller hvedemel
et æg eller sojamælk til pensling
blå birkesfrø til drys

Smelt smørret. 
Kom det i en skål med surmælkesproduktet og gæren. 
Tilsæt grovmel, salt og sukker rør dejen sammen. 
Lad dejen forhæve i 20 minutter.  
Tilsæt så meget spelt eller hvemel at dejen er blank og nem at ælte sammen. Lad dejen hæve 1 time. 
Ælt dejen igennem og bred den ud på en bradepande. 
Skær dejen i ca. 20 firkanter med en kniv. 
Pensel dejruderne med sammenpisket æg og drys med rigeligt birkes. 
Lad brødet hæve ½ time. 
Bag brødet ca. 20 minutter ved 180 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar