mandag den 20. februar 2012

Rundstykker

Det traditionelle morgenbrød. Når du vil servere et stykke brød uden kerner og andet fyld :-)
14 – 15stk.
50 g. gær
3dl vand lunkent
1½ tsk salt
1½ tsk kardemomme
Ca. ½ kg. Hvede eller spelt mel
2 spsk. rapsolie
Et æg og en spsk vand eller sojamælk til pensling
4 spsk. birkes til drys

Gæren smuldres og røres i vandet i et dejfad. 
Kardemomme, olie og salt tilsættes. 
Det meste af melet komme i fadet. 
Ælt dejen godt sammen, gerne i 5 minutter og kom så meget mel ved, at dejen er blevet glat og smidig. 
Del dejen i 14 – 15 dejklumper og form dem til lidt aflange boller, der sættes på bagepapir. 
Lad rundstykkerne hæve til dobbelt størrelse ca. ½ time.   
Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. 
Bag rundstykkerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar