fredag den 3. juni 2011

Tekage med solsikkekerner og chokoladefløde


Kagen;
250 g plantemargarine
300 g rørsukker
6 æg
500 g. speltmel eller hvedemel
2 dl. soyamælk, mælk eller appelsinjuice
3 tsk. bagepulver
75 g solsikkekerner
1 tsk. vanille
50 g. finthakkede mandler

Margarine og sukker røres hvidt og derefter tilsættes æggene et ad gangen. Resten vendes i dejen, som derefter hældes i bradepande beklædt med bagepapir. 
Bages ved 180 grader i 30 minutter.
Kagen kan sagtens spises som den er her til eftermiddagsteen.
Her har jeg  skåret kagen i lange stykker og lagt stykkerne sammen med 
Chokoladefløde; 100 g mørk chokolade smeltes i ¼ l piskefløde i en gryde. Dette sættes i køleskab mindst 2 timer gerne til næste dag og piskes op som flødeskum - pas på med ikke at piske det for meget, for så bliver det grynet. 
Stykkerne er derefter skåret ud i firkanter, så de nemmere kan spises :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar