onsdag den 4. december 2019

Gulerods-Rødbedesuppe

Altid godt i al sin enkelthed, sammen med et lækkert brød og et grønt drys

2 personer
300 g gulerødder hakket
200 g rødbeder hakket
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakket
2 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
½ tsk chili eller paprika
2 tsk. tørre boullion grøntsags
7 dl. vand
Salt – peber
1 spsk. Citronsaft
 Drys – hakkede valnødder og friske koriander
Tilbehør: Et godt brød eller ristede skiver af rugbrød

Svits løg, hvidløg og rodfrugter i olien i 3 minutter.
Tilsæt karry, chili/paprika og spidskommen rør godt rundt.
Tilsæt vand og grøntsagsboullion
Lad suppen små koge i ca. 25 minutter, så grøntsagerne er møre.
Blend suppen og smag suppen til med salt, peber og citronsaft
Kog suppen op.
Server suppen med hakkede valnødder og hakket  friske koriander.

Variation:  brug selleriknold i stedet for Rødbeder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar