søndag den 8. december 2013

Banan Pandekager

Uden sukker med banan og æg. Til morgenmad, eftermiddagskaffen eller dessert.
2 - 3 stk. små
1 æg
1 banan
½ tsk vanille
½ tsk. kanel
Ganske lidt salt
2 - 3 spsk. speltmel eller anden mel
lidt smør til stegning
evt. friske Blåbær og hakkede nødder/ mandler som drys.


Bland/ blend dejen af æg, banan, vanille, salt, kanel og mel. 
Bag pandekagerne på en pande over middel varme, 3 minutter på den ene side og et minut på den anden, med lidt smør som fedtstof. 
Pandekagerne er meget bløde. 
Server pandekagerne med hakkede nødder og mandler og et par spsk. Blåbær. 
Inden serveringen skoldes bærrene. Læg Blåbærrene i en sigte og overhæld dem med kogende vand, så de er blevet skoldet, så de værste bakterier ikke er på dem - det skal du gøre, især hvis det ikke er økologiske blåbær du bruger.

søndag den 1. december 2013

Scones med banan, dadler og mandler

Meget lækre. Meget hurtige at lave, uden sukker, smager nærmest som kage!
9 stk.
1 banan
2 æg
350 g. speltmel
1 tsk. bagepulver
50g. smør hakket
30 g. mandler hakkede
7 dadler hakkede uden sten
1 tsk. kanel stødt
1 dl. soyamælk, rismælk eller anden mælk

Bland alle ingredienser og tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er alt for klæg, men ikke mere end at dejen er ret fugtig. 
Lav boller af dejen evt. ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem på bagepapir på en bageplade. 
Bag bananscones i 20 minutter ved 180 grader. 
Server dem som de er- de behøver ikke smør på.