søndag den 13. oktober 2013

Chokoladekage med rødvin

Har du en sjat rødvin - så lav en chokoladekage ;-)
Rødvin kan fryses og bruges som her i kage,  i sammenkogte retter eller i en sauce. 
4 personer
150 g. groft speltmel eller andet mel
175 g. rørsukker
2 spsk.  kakaopulver uden sukker
50 g. smør smeltet
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 æg
¼ dl.stærk kaffe
1 dl. rødvin
2 tsk. vanille
1, 25 dl surmælksprodukt

Rør mel, kakao, vanille, bagepulver, salt og sukker sammen. 
Tilsæt smør, rødvin, kaffe, æg og surmælksprodukt og rør det hele godt sammen. 
Kom dejen i en lille form beklædt med bagepapir. 
Bag kagen ved 180 grader i 30 - 35 minutter. 
Kom en tandstikker/ tændstik uden svovl i dejen og se om der hænger dej ved, gør der ikke er kagen færdig. 
Lad kagen afkøle. 
Pynt kage:  med et drys flourmelis, eller eventuelt kaffe eller kakao glasur eller en topping af 100 g. rørsukker pisket sammen med 50 g. smør, 2 spsk. mælk og ½ tsk vanille blandet med  50 g. smeltet mørk chokolade.... eller som her med flødeskums hjerter
.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar