mandag den 22. juli 2013

Frugt - nødde brød

Lækkert til kaffen ;-)
Skæres i skiver ca. 12 - 14 stk
225g. spelt eller hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 æg
1 tsk. vanille 
60 g. rørsukker
225 g. fint hakkede eller blendede nødder -mandler, valnødder og eller hasselnødder
225 g. fint hakkede gerne blendet tørrede frugt som dadler og eller figner
225g. finthakkede eller blendede tørrede abrikoser
50 g. mørk chokolade fintrevet

Bland mel, salt, bagepulver i en skål. Rør vanille og sukker sammen. 
Pisk æg sammen med vanillesukker.

Tilsæt hakket dadler og nødder i mel blandingen  
Rør mel blandingen sammen med æggeblandingen. 
Kom halvdelen af dejen på et bagepapir, og bred det ud med hænderne til det er 1 cm. Tykt.  
Smør de hakkede abrikoser ud over dejen i et lag. 
Kom den anden halvdel af dejen ud over abrikosmosen. 
Bag Frugt-nødde brødet ved 180 grader i ca. 20 minutter. 
Til Brødet er lysebrunt.  
Drys det fint revet chokolade over det lune brød og lad brødet afkøle. 
Brødet holder sig bedst indpakket i køleskabet.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar