lørdag den 2. februar 2013

Pæretærte med chokolade

Lækkert ;-)

4 - 5 pærer
250g. spelt eller hvedmel
2 spsk. sesamfrø
150g. smør
150g. rørsukker
1tsk. vanille
1 æg
2 spk. vand
50 g. mørk chokolade groft hakket

Smulder smørret i melet, tilsæt sukker og vanille. 
Saml dejen med æg og vand.
Rul halvdelen af dejen ud og fordel den i en smurt, eller bagepapir dækket  tærteform.
Skæl pærerne, fjern kernehuset og del dem i halve. Fordel pærerne på tærtebunden.
Drys det hakkede chokolade over pærerne.
Rul resten af dejen ud og læg den over pærerne. 
Pensel tærtelåget med lidt vand og drys med lidt sukker.
Bag tærten ved 180 grader  i ca. 30 minutter.
Server pæretærten gerne lun, bare som den er eller med creme fraiche eller flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar