onsdag den 19. december 2012

Falafel bagte eller stegte

Vil du bage falafelerne for at undgå fedstoffet, skal du indregne, at de skal hæve et par timer- hvis du steger falafelerne kan du bare gøre det med det samme.
Bagte Falafel
Tørrede Kikærter skal altid blødes op før de tilberedes : 
En del kikærter til 3 dele vand sættes eventuelt i køleskabet i  8 - 24 timer. Vandet hældes fra i en sigte og kikærterne skylles i frisk vand.
Kog kikærterne i ca. 45 minutter sammen med et par laurbærblade og afdryp dem i en sigte. 
De udblødte og kogte kikærter kan du komme i fryseren til senere brug
4 personer

500 g afkølede kikærter - som allerede er udblødte og kogt
8 pressede fed hvidløg
saft fra 2 citroner
2 store æg
3 tsk stødt spidskommen
2 tsk. koriander tørret
1/2 tsk cayennepeber
1 bundt hakket persille
salt
1 spsk. bagepulver
Eventuelt  rasp eller mel
Ved bagning ½ pakke gær

Tilbehør:  cremefraiche smagt til med knust hvidløg

Kikærterne hakkes eller blendes. 
Alt - undtagen bagepulver og gær - røres sammen med kikærtemosen. 
Tilsæt eventuelt rasp eller mel så kikærtemassen kan formes som falafel med en ske. 
Tilsæt  lidt vand hvis massen er for tør. 
Bagepulveret røres i massen. 
Falaflerne kan steges på panden, frituresteges eller bages. 
Vil du bage falafelerne så skal du tilsætte Falaffelmassen ½ pk. gær og lidt mel til at samle kikærtemassen og lade det hele hvile et par timer og derefter forme  falefel kugler som bages i ½ time ved 180 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar