mandag den 17. september 2012

Spinat med champignon og sorte linser.

Lækker, hurtig ret ;-)

4-5 personer
250 g, sorte belugalinser eller grønne linser
saft af 1 citron
2- 3 spsk. olivenolie  
salt – peber
1 stort fed hvidløg knust
½ spsk. balsamicoeddike
1-2 tsk. Honning eller rørsukker
400 g.  champignon  skivet
1 bundt forårsløg  hakket
4 tomater skåret i tern
250g frisk spinat

Kog linserne i 20 minutter og tilsæt 1 tsk. salt. 
Skyl spinaten godt og afdryp. 
Skær champignon, tomater og forårsløg ud som beskrevet  
Pisk  dressing sammen med en gaffel af citronsaft,  balsamicoedike, salt, peber, lidt honning, olie og hvidløg. 
Smag dressingen til.  
Steg champignon på en pande med lidt olie til de har fået farve og er blevet lidt sprøde. 
Vend spinaten på panden sammen med champignonerne og varm dem lige med, men ikke så længe at spinatbladene falder helt sammen. 
Tag panden fra varmen.  
Hæld linserne i en sigte og lad dem afdryppe. 
Kom Linserne ned til champignon og spinat.
Hæld Linseretten op i en skål eller i et fad. 
Kom tomaterstykker og forårsløg ovenpå linseretten og vend dressingen i. 

Server f.eks. med brød eller bagte blandede rodfrugter eller omelet pisket af 1 æg  og 1 spsk. vand pr. person og stegt på panden i lidt olie eller smør. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar