onsdag den 1. august 2012

Hindbær-Fersken Scones


De er bare lækre, ser anderledes ud end almindelige scones eller boller, men smager helt fantastisk godt ;-)
ca.10-12 stk.
2 fersken eller nektariner
100 g. hindbær
eller ca. 250 g. anden frugt
2 spsk. rørsukker
1 tsk. vanille
350 – 450 g. spelt eller hvedemel alt efter hvor fugtig dejen er
2 tsk. bagepulver
50 g. rørsukker
½ dl. mælk eller soyamælk
1 dl. piskefløde eller soyafløde

Skær fersken i stykker på 1 – 2 cm, fjern stilk og sten. 
Kom fersken i en gryde sammen med hindbær, 2 spsk sukker og vanille. 
Lad frugten simre i 3 – 4 minutter. 
Afkøl frugten. 
350 g. mel blandes med bagepulver og sukker i en skål og æltes sammen med mælk og fløde. 
Frugten tilsættes og dejen æltes. 
Tilsæt så meget mel at dejen er fugtig og klistret. 
Form dejen til boller, så godt du kan ;-) dejen er klistret. 
Bag scones ved 180 grader i 20 – 25 minutter. 
Til de har let lysebrune kanter. 
Når du skærer de her scones over er de let fugtige indeni pga. saften fra frugten – men de er gennembagte.
De smager fantastisk bare som de er eller serveret med lidt smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar