fredag den 11. maj 2012

Gulerodskage med Creme og frisk Mynte

Kagen her er ekstra lækker serveret med vanilleostecremen og de friske mynteblade
1 kage
2 æg
2 spsk. olie
1 dl. creme fraiche eller yoghurt
125 g. grahamsmel
125 g. rørsukker
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. vanille
75. hakkede mandler eller hasselnødder
50 g. kokosmel
lidt salt
4 skiver ananas moset eller blendet
150 g. revne gulerødder

Creme:
100 g. flødeost naturel
70 g. smør
130 g. florsukker
1 tsk. vanille eller korn fra 1/3 vanillestang
saft fra ½ citron

Pynt og smagsgiver til øverst på kagen Friske mynteblade 

Pisk æg, olie og creme fraiche sammen. 
Kom ananasmosen og de revne gulerødder i. 
Bland mel  i en anden skål med sukker, natron, kanel, vanille, nødder, kokosmel og salt. 
Rør melblandingen i  æggegulerrodsblandingen. 
Rør dejen sammen og kom den i et ildfast fad eller form evt. foret med bagepapir. 
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter eller mere, hvis kagen  er tyk.
Rør  cremen sammen og smag den til.
Server den bagte afkølede kage med cremen hældt over kagen, pyntet med rigeligt af mynteblade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar