søndag den 6. maj 2012

Frølapper

Har du lyst til en snack, eller små brød du bare kan spise som de er, så server disse frølapper, der har masser af de sunde hørfrø og sesamfrø i sig så de knaser lidt og er sprøde, samtidig med at de er bløde indeni pga. smørret.
ca. 25 stk.

2½ dl. mælk,kærnemælk eller juice
½ pk gær. 25g.
3spsk.olie
1tsk. salt
1 tsk. rørsukker
50 g. hørfrø
50 g. sesamfrø
ca. 400 g. speltmel eller hvedemel
50 g. smør smeltet

Lun vædsken og rør gæren ud i den. 
Tilsæt olie, salt , sukker  hørfrø og sesamfrø. 
Rør dejen sammen og ælt så meget mel i som dejen kan tage, så den stadig er smidig og blød. 
Lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen lidt og rul den ud til en stor kvadrat. 
Skær dejen ud i firkanter  5 – 7cm på hver led. 
Pensl dejen med smeltet smør og fold firkanterne sammen til trekanter med smørret inden i. 
Lad trekantslapperne hæve i 15 – 20 minutter. 
Bag frølapperne i 15- 18 minutter ved 180 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar