fredag den 30. marts 2012

Mælkebøttesalat med spirer

Så er det forår, og de små spæde mælkebøtteblade er helt fine til at komme i en salat. Fyldt med bitterstoffer der er super godt for vores fordøjelse, lever og galde.
4 personer
1 stor gulerod groft revet
4 dl. hakkede små mælkebøtteblade
150 g. spirer
4 spsk. solsikkefrø
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt – peber
Riv guleroden groft. 
Skyl mælkebøttebladene grundigt – lad dem eventuelt ligge i en skål med koldt vand – så stiger diverse græsstrå op til overfladen. 
Hæld mælkebøttebladene i en sigte og knug dem i et viskestyke, så de ikke er våde. 
Hak mælkebøttebladene groft. 
Hak spirerne en gang over hvis de er lange. 
Bland mælkebøtteblade, gulerod og spirer. 
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. 
Bland dressingen i salaten.   
Svits solsikkefrøene i to minutter på en tør pande – de skal kun lige ændre farven lidt. 
Køl solsikkefrøene af og drys dem over salaten. 
Server

Ingen kommentarer:

Send en kommentar