torsdag den 22. marts 2012

Landbrød med let surdej

Et brød med en rigtig god smag, lav surdejen om aftenen og du kan næste dag bage brødet. 
Gør det gerne i weekenden, hvor der er tid til de to hævninger. 
Det er hævningerne der sammen med surdejen gør at smagen bliver så god og brødet får den gode krumme.
Surdej:
1/3 pk. gær ca. 15g.
4 dl. vand
200 g. rugmel
Dej:
1 spsk. sirup
2 tsk. salt
 2 spsk.olie
 Ca. 400 g. spelt eller hvedemel

Rør surdejen sammen om aftenen i en skål. 
Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet indtil næste dag.
Rør sirup, olie, salt og det meste af melet i surdejen.   
Ælt dejen og kom eventuelt det sidste mel i. 
Dejen skal ikke være meget fast. 
Lad dejen hæve i 2 timer. 
Ælt dejen og form den til et brød eventuelt med lidt mere mel. 
Rids brødet og lad det hæve på bageplade i en time. 
Bag brødet ved 180 grader i ca. 30 – 35 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar