onsdag den 16. november 2011

Løgsuppe med cognac og ostebrød

En suppe der smager godt for alle der kan lide løg. 
Ostebrød og cognac gør denne suppe til noget helt særligt.
4 personer
7 løg i tynde skiver
12 fed hvidløg i tynde skiver
1.5 liter grøntsagsboullion
2 spsk. smør
1 spsk. olie
1 tsk.  rørsukker
1 dl. cognac
Salt – peber
4 – 6 skiver ristet hvidt brød med revet ost ovenpå

Smør og olie varmes op sammen med sukker i en stor gryde. 
Kom løg og hvidløg i. 
Lad løgene simrer til de får lidt farve ca. 7 – 8 minutter. 
Rør i løgene undervejs. 
Tilsæt boullion. 
Skru op for varmen og rør til suppen begynder at koge. 
Skru ned for varmen og læg låg på gryden. 
Lad suppen simre i ca. 3 kvarter. 
Lige inden suppen serveres tilsættes cognac. 
Smag til med salt og peber. 
Kom suppen op i tallerkener eller skåle hvor der i forvejen er lagt et stk. ristet brød med revet ost ovenpå. 
Server :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar