fredag den 14. oktober 2011

Bagte ferskner med creme

Meget lækker dessert!
Her med 2 cremer, en nem og billig og en noget dyrere creme, så kan du jo vælge selv :-)
Bagte ferskner med mascarponecreme pyntet med hjulkrone og citronmelisse
4 personer















6 store modne ferskner
125 g. knuste makroner
50 g. smør
4 spsk. hyldeblomstsaft eller anden saft eller juice
4 æggeblommer

Mascarponecreme:
korn af ½ stang vanille
1 spsk. kogt vand
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g. sukker
250 g. mascarpone - som er italiensk friskost, der minder om tyk creme fraiche

Yoghurtcreme:
2½ dl. græsk yoghurt
korn fra ½ stang vanille

Knus makronerne og rør eller blend dem med smør og saft. 
Rør æggeblommerne i . 
Del ferskerne ved at skære igennem til stenen og vrid halvdelene fra hinanden. Tag stenen ud og læg de halve fersken i smør smurt ildfast fad. 
Kom makronmassen i ferskerne og bag dem med det samme eller sæt dem i køleskabet til senere bagning. 
Bag ferskenerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Mascarponecremen
Skrab kornene fra vanille stangen og rør dem ud i lidt vand. 
Pisk æggeblommerne lys og luftige med sukkeret og pisk vanillie i. 
Rør mascarponene igennem og vend den i æggemassen
Eller Yoghurtcremen
Skrab vanillekornene fra vanillestangen og pisk dem i yoghurten, tilsæt evt. lidt honning.
Server :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar