lørdag den 16. juli 2011

Ris og bønner med tomatsauce, bananer, appelsin og æg.

Smager rigtig godt og ser festlig ud, er godt til en aften med gæster :-)
4 – 5 personer
225 g kidneybønner lagt i blød i mindst 8 timer og kogt i 1 time i saltet vand tilsat lauerbærblad.
2 grofthakket løg
6 hakkede tomater eller 1 ds tomater og 2 hakkede  tomater
2 peberfrugt skåret groft ud
Salt – peber
½ tsk. Paprika
½ tsk. Timian
1 tsk. Oregano
2 fed Hvidløg presset
saften fra  1 appelsin
hakket frisk persille
1 løg skåret i fine skiver og hakket
2 appelsiner, delt i halve både
4 hårdkogte æg i både
2 bananer i skiver
2 håndfulde rosiner
250 g ris, her har jeg brugt basmatiris  kogt i ca. 6 dl saltet vand.

Opvarm olien og svits løg, hvidløg, tomater og peberfrugt i 10 minutter.
Kog risen.
Tilsæt paprika, timian, oregano og appelsinsaft til tomatretten. 
Småkog det i 5 minutter mere og tilsæt de kogte bønner og lad retten stå og små simre.
Smag tomat-bønne saucen til.
Kog æggene og orden appelsin, banan og løg.
Ved servering pres risen i kopper og vend risen ud på tallerkenerne.
Server med tomatbønnesaucen og anret bananer, appelsinskiver, hakket rå løg, æggebåde og rosiner, enten i små skåle eller på tallerkenerne.
Drys med persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar