torsdag den 21. juli 2011

Gulerodssuppe med appelsin

Endnu en dejlig meget velsmagende suppe
4 personer
½ kg gulerødder skåret i skiver
30 g smør
Saft fra 2 appelsiner
1 l. grøntsagsboullion
1 løg grofthakket
1 tsk. tørret timian eller 3 – 4 tsk frisk hakket
Salt – peber
Vigtig Topping; 1 spsk. cremefraiche eller soja fløde pr. portion og fintrevet muskatnød

Gulerødderne simrer i smør i 10 minutter under låg.
Tilsæt appelsinsaft, boullion og løg, lad det koge op og tilsæt timian, salt og peber.
Lad suppen småkoge i ca. 10 minutter. 
Køl suppen lidt af og blend den. 
Hæld suppen tilbage i gryden og  varm den op. 
Server i skåle eller dybe tallerkener med creme fraiche eller sojafløde og drys med muskatnød – det sidste her, giver lige det ekstra pift, 
så suppen bliver super velsmagende ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar