torsdag den 30. juni 2011

Sellerisuppe med ost


En god suppe med god smag af selleri og osten gør lige suppen til noget særligt.
4 personer
1 spsk. olie
1 spsk. smør
1 løg groft hakket
1 rodselleri hakket i grove stykker
2 kartofler hakket groft
9 dl. vand
2 tsk. herbamare grøntsags boullion
100 g. Hytteost
Salt – peber
Saft fra ½ citron
Pynt; masser af hakket persille og revet ost

Svits løg, selleri og kartoffel i fedtstoffet. 
Lad grøntsagerne simre ved svag varme i 5 minutter under låg – det må ikke brænde på. 
Kom vand og boullion i gryden og lad suppen simre videre i 10 minutter. 
Afkøl suppen lidt. 
Purer suppen  sammen med hytteosten. 
Smag til med salt, peber og citronsaft. 
Varm suppen op – den skal ikke koge. 
Server suppen med hakket persille, revet ost og grovbrød

1 kommentar:

  1. Dejlig suppe. Tak for opskriften. Jeg glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter.

    SvarSlet