søndag den 19. juni 2011

Risbrød med kommen


Et brød.
½ l. lunkent vand
50 g. gær
2 dl. kogte ris
1 spsk. salt
1 spsk. kommen eller andet krydderi f.eks. kanel, kardemomme eller fennikelfrø
1 spsk. rapsolie
250 g. grahamsspeltmel eller grahamsmel
300 - 350 g. fint speltmel eller hvedemel
250 g grov speltmel eller fuldkornsmel

Rør gæren ud i vandet tilsæt ris, salt, kommen, olie og de grove melsorter. 
Ælt dejen sammen. 
Tilsæt det fine mel lidt efter lidt. 

Ælt dejen igennem på bordet og tilsæt evt. lidt mere mel.
Læg dejen i en smurt form og lad det hæve ½ time. 
Bages ved 200-225 grader ved ca. 40 minutter.
Et godt brød med god smag også til sandwitch og toast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar