tirsdag den 25. juni 2019

Bønne frikadeller


Af sorte bønner eller røde kidney bønner
8 – 9 frikadeller


250 g kogte bønner eller en dåse økologiske bønner uden vand
1 tsk. basilikum tørret eller 2½ tsk. frisk
1 tsk. Oregano tørret eller 2½ tsk. frisk
2 fed hvidløg hakket
1 alm. løg hakket
1 rød eller gul peberfrugt skåret i stykker
kværnet peber og ca. 1 tsk. salt
½ tsk. spidskommen
4 spsk. mel jeg brugt speltmel
4 spsk. rasp eller noget revet brød
1 tsk. hørfrø hakket rørt ud i 2 spsk. kogende vand som står lidt / eller 1 æg
1 spsk. olie – jeg brugte olivenolie
Fedtstof til stegning – jeg brugte et par spsk. smørbar

Kom det hele, undtaget fedtstoffet til stegningen, i blender og blend til en ensartet masse.  
Form massen til ca. 8 frikadeller med en spiseske, 
steg dellerne i fedtstoffet på en pande ca. 3 – 4 minutter på hver side.
Server.
Variation – Tilsæt ¼ tsk. røget paprika til frikadellemassen. 
Eller 1 tsk, karry, 
eller 1 tsk. Sennep.
Frikadellerne er også gode som pålæg på rugbrød.